Säkerhetsdörrar Villa

Vill du vara med och designa din egen säkerhetsdörr till din villa? Vi på Yoursafety säljer och installerar säkerhetsdörrar med högsta säkerhetsklassning RC4 som du själv får vara med och utforma till färg och utseende. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig så du och din villa får den säkraste och den absolut snyggaste dörren i området där du bor. Hindra tjuven från att ta sig in i just din dörr.

Säkerhetsdörrar Villa

Säkerhetsdörr - Villa

Säkerhetsdörr - Villa

Case - Säkerhetsdörr 9

Case - Säkerhetsdörr 16

Säkerhetsdörr - Villa

Så här beställer du din säkerhetsdörr:

Beställning Steg 1

Kontakta oss

Ring eller klicka på telefonknappen här på sidan, så får vi kontakt. Du kan även fylla in vårt kontaktformulär.

Beställning Steg 2

Dina krav

Tillsammans går vi igenom just dina förutsättningar och idéer om hur din dörr ska se ut.

Beställning Steg 3

Design

Vi tar fram ett detaljerat designförslag, som vi sedan prissätter och offererar.

Beställning Steg 4

Installation

Vi producerar din personligt designade önskedörr, och installerar när den är klar.

Tips när du ska välja säkerhetsdörr – därför väljer tjuven inte våra dörrar

Säkerhetsklass RC1 & 2

Säkerhetsklass
RC2

Total testtid: 15 min varav effektiv angreppstid 3 min.

Verktyg: Angrepp med verktyg som skruvmejslar, hammare, kilar etc.

Säkerhetsklass RC-3

Säkerhetsklass
RC3

Total testtid: 20 min varav effektiv angreppstid 5 min.

Verktyg: angrepp med verktyg som skruvmejslar, hammare, kilar etc.

Säkerhetsklass RC-4

Säkerhetsklass
RC4

Total testtid: 30 min varav effektiv angreppstid 10 min.

Verktyg: angrepp med verktyg som borrmaskin, kofot, yxa, bultsax, plåtsax, huggmejsel, bågfil etc.

Kontakta oss
för kostnadsfri offert.

Hos oss är varje
dörr unik.

Offert/Kontakt

Behöver du hjälp? Ring oss på 010-17 80 177

Ett tuffare samhällsklimat – Stöld och tillgreppsbrott

Under 2020 anmäldes 421 000 så kallade stöld- och tillgreppsbrott. Totalt anmäldes 14 700 villa och bostadsinbrott runt om i Sverige, under 2020 ökade inbrotten igen med +5 %. Trista och tråkiga siffror ingen av oss gillar eller vill ta till oss. Vi vet att vår säkerhetsdörr med vår typ av säkerhets klassning och funktion sätter stop och avskräcker yrkesförbrytarna och när de börjar sitt inbryt går de snabbt vidare till en annan mera lättforcerad dörr för sina inbrott eller personrån.

Your Safety - Säkerhetsdörr Inbrott

Därför säljer vi den säkraste säkerhetsdörren till ditt hus

De flesta dörrar med säkerhetstänk för villor som säljs i Sverige idag är klassificerade RC2 och RC3. Vi tycker inte att detta är tillräckligt, utan vi har därför valt att sälja säkerhetsdörrar, som givet låskombinationen uppfyller kraven för den högsta säkerhetsklassen som är RC4. Allt för att skapa maximalt inbrottsskydd när du och din familj behöver det. Att byta till en RC4 klassificerad säkerhetsdörr ger dig maximalt inbrottsskydd och det är precis det vi vill att du som kund ska ha. För att bättre förstå skillnaden mellan olika säkerhetsklasser, Europastandarden SS-EN 1627 följer här en beskrivning som snabbt och tydligt visar på skillnaden på säkerheten på de olika klassningarna. Vi vill helt enkelt att du ska ha den bästa säkerheten. Vi vill att du ska välja det säkraste alternativet på marknaden.
Läs mer här om hur du beställer din säkerhetsdörr »

Vår villadörr Termo Plus – En säkerhetsdörr för dig med extra höga krav på isolerförmåga

Vår villadörr Termo plus är energieffektiv och samtidigt säker. Den har både trä och stålkonstruktion i kombination och är klädd med fuktbeständig panel. Den är ett lämpligt val i miljöer med betydande temperaturskillnader och är designad att användas som ytterdörr eller entrédörr till villa eller fastighet.

U-värdet ligger på 0,78 vilket gör den lämplig att använda bland annat i passiva hus, där det ställs mycket höga krav på isolerförmåga. Den hjälper dig undvika kondensproblem som man ofta stöter på hos andra tillverkare av säkerhetsdörrar. Vår unika teknologi är utformad för att undvika dessa problem.

Karmen är gjord av stängda stålprofiler, 50 mm breda och 2 mm tjocka som ansluter till träkonstruktionen. Profilerna är L-formade och möjliggör dörrtätning med trippelpackning mellan dörr och karm. Dörren blir totalt 85 mm tjock inklusive paneler.

I tillverkningsprocessen använder vi ett speciellt tvåkomponenters skum för isolering av dörren, detta skum expanderar i dörrens slutna stålprofiler. Därefter appliceras tre lager av 2 cm tjock termisk stenull, för ljudisolering och god isolerförmåga.

För att säkerställa maximal värmeisolering hos Termodörren, rekommenderar vi att man undviker lås som är svåra att isolera.

Så här beställer du din säkerhetsdörr »

Your Safety - Villadörr - Termo Plus

Våra säkerhetsdörrar för ditt hus och villa är värmeisolerande och ljuddämpande mot förbipasserande trafik

Du som villaägare vill inte elda för kråkorna, många gör just det då deras ytterdörrar släpper in kylan. Våra säkerhetsdörrar skyddar både mot inbrott och kyla. För värmeisolering och ljuddämpning använder vi som standard ett 2 cm tjockt lager med polystyrenskum i två lager som viks in i vår dörr. Det gör att våra säkerhetsdörrar har en bra ljuddämpningsförmåga efter tester på 44 dB. Vidare skyddar våra säkerhetdörrar och står emot brand i minst 30 minuter och är certifierad enligt EI30, samt mot giftiga brandgaser och rökläckage och den är certifierad enligt S200. Vår säkerhetsdörr är alltså inte bara är bäst i klassen mot inbrottsförsök, den stänger ute ljud, kyla och oönskad värme.

Säkerhetsdörr - Villa - Tegelhus

Ritning - Säkerhetsdörr - Villa

Varför säljer ni inte klass 3 dörrar?

Vi på Yoursafety vill ge dig, din familj eller företag ett så bra skydd som möjligt när ni köper er säkerhetsdörr. En klass 3 dörr är även den en väldigt bra säkerhetsdörr men som ni ser i de summerande testerna ovan behövs så mycket mer tid och kraft för att forcera våra klass 4 säkerhets dörrar. Prisskillnaden över tid mellan dessa 2 klasser är också något vi kommer att prata med dig om. När du väl ska byta säkerhetsdörr eller för första gången ska köpa en ny, så är vår rekommendation alltid säkrast möjliga dörr. Över tid är prisskillnaden väldigt marginell i jämförelse med den säkerhet du får. Vi har försökt att på ett så enkelt sätt som möjligt illustrera och beskriva hur mycket mer våld och vilka verktyg som måste till för att forcera vår dörr i jämförelse med lägre säkerhetsklass.

Hos oss får du en specialanpassad säkerhetsdörr

Alla våra säkerhetsdörrar är unika, hos oss har du möjligheten att skräddarsy dörrarnas paneler, glas och eventuella träsniderier helt utifrån dina/era önskemål. Vi levererar allt från enkla laminerade dörrar till dörrar klädda med massiva träpaneler som byggs för hand av våra möbelsnickare.

En inbrottssäker dörr (enligt SS-EN 1627)

Våra säkerhetsdörrar är certifierade enligt SS-EN 1627 med RC4 klassificering. Kraven på denna certifiering är mycket högt ställda. RC4 testets längd är 30 minuter och den effektiva angreppstiden 10 min, angrepp görs med exempelvis kofot, borr och hammare. I praktiken är det oftast lättare att ge sig på väggen än att angripa en RC4 klassad dörr. De vanligast förekommande säkerhetsdörrarna i Sverige är certifierade RC2 och RC3, de är också betydligt lättare att forcera.

Ramen är gjord av stängda stålprofiler 80 mm breda och 2 mm tjocka. Själva dörren är tillverkad av stängda stålprofiler med en bredd av 40 mm och en ståltjocklek på 2 mm. Den är dessutom förstärkt med två horisontellt svetsade stålprofiler, som skall förhindra att dörren deformeras vid angrepp. Dörrens utsida är täckt av en 1,5 mm tjock stålplåt och dörrens tjocklek är totalt 65 mm inklusive panel.

Tre mycket robusta gångjärn håller dörren på plats, de har dessutom stödlager för extremt lätt öppning och stängning, trots dörrbladets vikt. Fyra dörrhållare i stål håller dörren på plats även om gångjärnen skulle förstöras. Dörrarna levereras med lås från kända tillverkare som tex Assa, Mottura, Dorma och ISEO.

Våra senaste installationer av säkerhetsdörrar för villor:

Case - Säkerhetsdörr 23

Case - Säkerhetsdörr 19

Case - Säkerhetsdörr 15

Case - Säkerhetsdörr 17

Case - Säkerhetsdörr 16

Case - Säkerhetsdörr 16

Case - Säkerhetsdörr 8

Case - Säkerhetsdörr 9

Vanliga frågor och svar om säkerhetsdörrar för din villa

Här nedan hittar ni några av våra vanligaste frågor och svar från våra kunder som ska köpa en säkerhetsdörr till sitt hus.

Vad ska jag förbereda och tänka på inför installationen av säkerhetsdörren?

När du avtalat tid för installation är det bra om du plockar undan sådant som finns inom en meter från dörren såsom kläder, skor och andra saker. Installatören behöver nämligen lite utrymme precis innanför dörren och kommer att lägga en matta där för att skydda ditt golv under själva installationen. Var dock beredd på att en viss mängd av damm kan förekomma.

Hur lång tid tar det att installera en säkerhetsdörr?

En standardinstallation tar ca 3 timmar, beroende på bl.a. förutsättningar i väggarna. Kontakta oss på Yoursafety för en mer exakt tid för just din säkerhetsdörr.

Kan jag installera dörren själv?

Att installera en säkerhetsdörr korrekt kräver förkunskaper och att installera själv rekommenderas inte i fösta hand. Låt en av våra certifierade dörrinstallatörer hjälpa dig så sparar du tid och kan samtidigt koppla av och vara trygg i att dörren håller vad den tillverkats för.

Hur lång garantitid har jag på min säkerhetsdörr?

Yoursafety ger dig 3 års garanti på din säkerhetsdörr och installation.

Varför ska jag välja Yoursafety när jag köper säkerhetsdörr?

Yoursafety arbetar med certifierade installatörer som löpande utbildas och kontrolleras för att garantera dig trygghet. Med Yoursafetys installatörer sparar du dessutom tid och kan ägna dig åt annat med vetskapen om att din säkerhetsdörr håller vad den lovar.

Jag behöver en ny tätningslist till min säkerhetsdörr, var kan jag köpa den?

Tätningslist finns vanligtvis hos välsorterade byggvaruhandlare. Ta med en bit som prov och visa upp för personalen så blir det enkelt att hitta rätt!

Varför ska jag installera en säkerhetsdörr istället för en vanlig ytterdörr?

En vanlig dörr är väldigt enkel att snabbt och tyst bryta upp för en inbrottstjuv. Inbrottet genom dörren går i värsta fall på bara några få sekunder. Med våra säkerhetsdörrar försvåras intrånget rejält. Förutom att en säkerhetsdörr blir svårare att bryta sig in genom så för installationen av en säkerhetsdörr med sig flera andra positiva fördelar.

– Våra säkerhetsdörrar reducerar den mängd buller och störningar som sker runt ditt hus avsevärt.

– Du förbättrar ditt brandskydd då våra säkerhetsdörrar som är av högsta säkerhetsklass agerar brandvägg på ett bättre sätt än vad en trädörr eller en tunn ståldörr någonsin kan göra.

Vad får kallas säkerhetsdörrar?

En säkerhetsdörr ska vara testad och godkänd efter en EU-standard. Säkerhetsdörren är oftast försedd med en stålkärna. Det är dock inte bara materialet och mängden material i dörren som gör att den anses som säkerhetsklassad.

Säkerhetsdörrens upphängning skall även den vara utformad på rätt sätt och vara svårforcerad. Den nuvarande klassificeringen av säkerhetsdörrar är relativt ny och bygger på en EU-standard, SS-EN 1627. Klassificeringen utgår från att dörren ska klara en viss typ av inkräktare och verktyg och delas in i olika klassningar. Din säkerhet bygger på hur mycket våld dörren tål, vilka verktyg som måste användas och hur lång tid det tar att bryta sig in genom dörren. Där är det som du läste innan stor skillnad mellan de olika säkerhetsklasserna.

Vilken typ av inbrott motverkar en säkerhetsdörr?

En yrkestjuv eller en våldsverkare kommer alltid leta efter den svagaste och enklaste dörren att ta sig igenom. Just vid villainbrott tar man ofta med sig större föremål som tv, datorer och även ibland möbler som är dyra. Enklaste vägen är ut och in genom dörren. Den ska vara så säkert och robust som det bara går. Våra dörrar ska alltid kompletteras med rätt klassning på dina låsanordningarna. Då har du bästa möjliga skydd. Ett lås som enkelt kan dyrkas upp på en säkerhetsdörr gör att din skyddsnivå minskar drastiskt. Snåla aldrig på valet av lås då du väljer att köpa din säkerhetsdörr. Vi kan och vet om vad din villa behöver för säkerhetsnivå och hjälper dig med den säkraste lösningen och val av lås. Vi kommer inte sälja dig den säkraste säkerhetsdörren på marknaden och utrusta den med ett lås du kan dyrka upp på bara några minuter. Kontakta oss så hjälper vi dig med att höja säkerheten på din lägenhet.

En ljud- & värmeisolerad säkerhetsdörr

I tillverkningsprocessen använder vi ett speciellt tvåkomponenters skum för isolering av dörren, detta skum expanderar i dörrens slutna stålprofiler.

Därefter limmas en värmeisolerande film tillsammans med aluminiumfolie. Den senare täcker hela metallkonstruktionen på dörrens insida, för att eliminera att en köldbrygga uppstår.

Behöver du hjälp? Ring oss på 010-17 80 177