fbpx
Kontakta oss på 010-17 80 177 eller info@yoursafety.se

Säkerhetsdörrar Villa

Beskrivning

Villadörr Termo – Perfekt som ytterdörr eller entrédörr

Termo har samma grundläggande konstruktion som våra säkerhetsdörrar för lägenheter. Men den har bättre isolerförmåga, rostskydd samt bättre och mer fuktbeständiga paneler som tål vårt svenska klimat. Den är ett lämpligt val i miljöer med betydande temperaturskillnader, och är designad att användas som ytterdörr eller entrédörr till villa eller fastighet.

Den har ett U-värde på 1,2 och du bör välja denna för att undvika kondensproblem, något som enklare säkerhetsdörrar ofta drabbas av. Vår unika teknologi är utformad för att undvika dessa problem.

En ljud- & värmeisolerad säkerhetsdörr

I tillverkningsprocessen använder vi ett speciellt tvåkomponenters skum för isolering av dörren, detta skum expanderar i dörrens slutna stålprofiler.

Därefter limmas en värmeisolerande film tillsammans med aluminiumfolie. Den senare täcker hela metallkonstruktionen på dörrens insida, för att eliminera att en köldbrygga uppstår.

För ljudisolering och termiska egenskaper, appliceras sedan två skikt av stenull med en tjocklek på 2 cm.

Villadörr Termo Plus – En säkerhetsdörr för dig med extra höga krav på isolerförmåga

Detta är en mycket energieffektiv och säker dörr i klass A. Den har både trä och stålkonstruktion i kombination och är klädd med fuktbeständig panel. Den är ett lämpligt val i miljöer med betydande temperaturskillnader och är designad att användas som ytterdörr eller entrédörr till villa eller fastighet.

U-värdet ligger på 0,78 vilket gör den lämplig att använda bland annat i passiva hus, där det ställs mycket höga krav på isolerförmåga. Den hjälper dig undvika kondensproblem som man ofta stöter på hos andra tillverkare av säkerhetsdörrar. Vår unika teknologi är utformad för att undvika dessa problem.

Karmen är gjord av stängda stålprofiler, 50 mm breda och 2 mm tjocka som ansluter till träkonstruktionen. Profilerna är L-formade och möjliggör dörrtätning med trippelpackning mellan dörr och karm. Dörren blir totalt 85 mm tjock inklusive paneler.

I tillverkningsprocessen använder vi ett speciellt tvåkomponenters skum för isolering av dörren, detta skum expanderar i dörrens slutna stålprofiler. Därefter appliceras tre lager av 2 cm tjock termisk stenull, för ljudisolering och god isolerförmåga.

För att säkerställa maximal värmeisolering hos Termodörren, rekommenderar vi att man undviker lås som är svåra att isolera.

Galleri

Jag vill ha mer information, goda råd och lite hjälp